Innviet fredag 4. mars 2011lørdag 6. mars 2021

Åpning Gerd Wevling Matre // Åpne landskap #3
No13 contemporary er stolte over å kunne gratulere Gerd Wevling Matre med utstillingsåpning av hennes stedsspesifikke installasjon Åpne landskap #3


Åpne landskap: spor av sauenes gnaging på småskog.

Gerd Wevling Matre jobber stedsspesifikt i sine prosjekter, der nye dimensjoner i hennes materialspråk kommer til syne. Til denne separatutstillingen ved No13 contemporary skaper hun sin tredje installasjon i prosjektserien Åpne landskap, en refleksjon over det gjensidige nytte-forholdet som har pågått i tusenvis av år mellom mennesket og husdyr som grunnlaget for vår fastboenhet og kulturutvikling. Arbeidet med disse installasjonene er en pågående fordypning i Wevling Matres kunstneriske praksis, hvor verdisyklusen ved det organiske materialet, funnet i nærmiljøet eller overtatt av husdyrene på gården, prioriteres, løftes og artikuleres videre inn i et personlig og uttrykksfullt kunstneriske formspråk. 

Utover sin tydelige visuelle kraft, kan installasjonen Åpne landskap #3 også leses som en tekst som forteller en historie om vegetasjonens vei fra jordkantene til sauenes innhegning; som et bidrag til å drøye kostholdet i vårknipa. 

Med en følsom og prosessuell tilnærming har hun til No13 skapt og formet frem en installasjon som med sin mektige skulpturelle karakter inntar og fyller gallerirommet med en helt særegen styrke. Denne energien kan i et øko-avtrykksregnskap gjensidig tilegnes hennes iherdige kunstneriske praksis så vel som sauenes utrettelige arbeid.

I utstillingen vises også arbeidet Malstrøm (2020)Gerd Wevling Matre (f. 1969) bor på Børstad gård i Sarpsborg. 
Hun arbeider ved Hylla atelierfellesskap på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Gerd er uteksaminert fra Kunsthøyskolen i Oslo (2003), og har utover deltagelse i en rekke gruppeutstillinger, også stilt ut ved Hordaland kunstsenter og Østfold kunstsenter. I 2020 mottok hun SG arkitekters kunstnerstipend.

For mer informasjon om kunstneren les her:
https://norskekunsthandverkere.no/users/gerd-wevling-matre
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar