Innviet fredag 4. mars 2011







lørdag 14. desember 2019



No13 presenterer verk fra samlingen:

Ruben Eikebø
Seeds // 2017








Ruben Eikebø er godt innarbeidet i både det figurative og abstrakte maleriet, og arbeider helst i begge ytterpunkt samtidig, eller skjæringspunktet hvor de møtes. 

I speilmaleriet Seeds utforskes de maleriske mulighetene med ekspressive fragmenterte gester i dette ytterpunktet. Den reflekterende og transparente materialiteten i verkene står sentralt ettersom den direkte kommenterer konteksten rundt arbeidene. Hva er det å "se" og i hvilken grad "ser" vi? Hva er forskjellen på å se med et indre blikk og det å se med det fysiske øyet?

Eikebø sier at han alltid har hatt en dragning både mot det figurative og det abstrakte maleriet, og dets møtepunkt så vel som dets motpoler har blitt en naturlig del av hans arbeide. Det fragmenterte er intet unntak, motsetninger som like mye tilhører som det ikke tilhører hverandre. Det figurative maleriet er like mye et falskt speilbilde av omverden som det abstrakte maleriet er en platt og uekte manifestasjon av det som er usett men likevel sett for det indre.


Ruben Eikebø (f. 1988) har MFA Fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen 2018. Han debuterte ved Høstutstillingen i 2016.

torsdag 4. juli 2019


No 13 contemporary viser verk fra samlingen: 

Trude Johansen 

Samtaler # 10: Hedda og Hedda




Kollegaer, kjærester og venner av Trude Johansen ble gjennom 2018 / 2019 invitert til å ha samtaler over et bord. I stedet for ord, brukte de verktøy for å skjære direkte i bordplaten. Det ble ikke lagt noen føringer ovenfor samtalene, men det ble snakket om betydningen av gester, temperament, kontraster, likhet og tid. I den performative handlingen som utspilte seg i samtalene (13 bord totalt) ble bordet brukt som tresnittplate og kommunikasjonsmiddel.

Bordet har i seg selv en sterk symbolverdi. Det er rundt bordet møter og samtaler finner sted, avtaler blir inngått eller brutt. Over tid blir bordplater merket med spor som preger treverket. Trude Johansen har latt seg inspirere av disse tilfeldige rissene og reflektert over tresnittets natur: å fjerne noe for å skape et bilde 

Trude Johansen (f. 1981)har Master Kunstfag fra Kunsthøgskolen i Oslo (2012). 

Med bakgrunn som grafiker har hennes arbeid, særlig med tresnitt og tiden som ligger i arbeidet med tresnittplaten, beveget seg mot det tredimensjonale og romlige. Med trematerialer kombinert med video, tekst og andre materialer lager hun sceniske, performative rom og objekter eller kombinasjoner av disse.

Trude Johansen bor i Son, og arbeider i Moss. Høsten 2019 er hun aktuell med en utstilling ved Trafo kunsthall i Asker.

For mer informasjon om kunstneren se: 



tirsdag 21. mai 2019


- Langstrakt -

"Norge - Et langstrakt land med høye, snødekte fjell, dype fjorder og store skoger. Et langstrakt land med kjendishunder, dukkebarn, store pupper og folk som dør alene. Et langstrakt land med bønder, søsken, kirker og MC-klubber. Et langstrakt land der folk bor i Beiarn og vokser opp på Slettheia. 

Under DOKfestivalen 2019 i Fredrikstad, presenterer andreklasse fotojournalistikk ved OsloMet sitt Dokumentar Norge-prosjekt. 

Ola Vatn / Jil Stiefer Yngland / Tuva Åserud / Tobias Willumstad Myrland / Mina Råge / Roar Bye Blåsmo-Falnes / Camilla Alexandra Lie / Nanna Wolden / Jan Langhaug / Nima Taheri

Utstillingen holder åpent kl. 13:00 - 18:00,  torsdag 23. mai - lørdag 25. mai

Vernissage fredag 24. mai kl. 16:00


- Artist statements -


Tobias Willumstad Myrland– Forglem meg ei

Forglem meg ei er et pågående prosjekt hvor jeg dokumenterer kommunale begravelser i Oslo. Jeg oppsøker stedet der den avdøde bodde, jobbet eller hadde et forhold til. Slik er det i alle fall én som husker. Jeg. Og
nå også du.

Camilla Alexandra Lie– Mellom disse vegger

"Mellom disse vegger" er en utforskning av kirkelivet på småsteder i Norge og betydningen av lokalkirken for de som bor der.

Roar Blåsmo-Falnes– Søsken. Sammen. 

Dette er en fortelling om søsken 
Eiril og Sigurd 
De er glade i hverandre 
Ler. Krangler 
Slår 
Ler igjen

Nima Taheri– Tilbake til Slettheia 

Tilbake til Slettheia er en audiovisuell nettfortelling om reisen tilbake til blokkene i Kristiansand, og historiene om vi som vokste opp der. Det er gjengivelser av historier fra innsiden, og et portrett av “bibelbeltets skam”, med innvandrerne og flyktningene som ikke ikke helt fant sin plass.

Ola Vatn#dogfluencerne 

For ti år siden var det vanskelig å se for seg at en hund kunne være kjendis. I dag har Norge minst 20 hunder som er internasjonalt kjent gjennom Instagram. Den nye bølgen med influencere har særlig tatt av de fem siste årene. De har flere følgere enn mange offentlige personer, og antakelig en større garderobe enn folk flest. I tillegg har de egne sponsorer, inntekter som overgår bachelorgrader, og managere i USA. Dette er #dogfluencerne.

Jil Yngland– «Uten deg, ingen meg»

Om å være mamma - bak lukkede gardiner

Jan Langhaug– Fortellinger fra Beiarn

Sentralisering. Kommunesammenslåing. "Hyggelige småklubber". Kommunereformen har pågått siden 2014, og pågår fortsatt. I skrivende stund har vi 422 kommuner i Norge. Dette tallet skal ned til 356 innen 1. januar 2020. Det har vært mye snakk om de små distriktskommunene i nyhetene den siste tida. Hva med menneskene og familiene som faktisk bor i distriktet?

Mina Ræge– Melkebøndene

Løsdriftskravet sier at innen 2034 skal kuene få daglig mosjon, egen seng og et åpent fjøs. Jon Frøyland investerte i robot og nytt fjøs allerede i 2008, mens naboen Georg Molvig fortsatt har båsfjøs. Det byr på sine utfordringer med både båsfjøs og løsdriftsfjøs. Hva syns egentlig bonden, og ikke minst kua, om de nye reglene?

Tuva Maria Åserud– Brystreduksjon 

Nanna Wolden-  Mc-klubb

fredag 26. april 2019







OSLO OPEN 26. OG 27. APRIL 2019



Hvordan jobber en kunstner? Hva er et atelier? Under Oslo Open kan du besøke Oslos kunstnere på deres arbeidsplass, over hele byen og i ditt eget nabolag. Se kunsten på nært hold før den havner i et galleri eller på museum!
Oslo Open er Norges største kunstfestival og gir alle mulighet til å oppleve kunst i kunstnerens atelier. I år åpner 375 av Oslos kunstnere dørene og inviterer til et personlig og uformelt møte med publikum.
Det er duket for en intensiv helg full av unike kunstopplevelser og det er mulighet for å delta på arrangementer som
Åpne atelierer
BOO! – Barnas Oslo Open
Guidede turer
Utstillinger arrangert av og med byens kunstnere
Oslo Open har årlig rundt 9000 besøkende, er åpent for alle og har gratis inngang.
Under finner du detaljert informasjon om oss, samt våre ulike arrangementer.
GPS-kart på mobilen med alle kunstneratelierene gjør det enkelt å komme seg fra sted til sted.

Trykk her for forsiden:

Åpne atelierer
I år åpner 375 av Oslos kunstnere dørene og inviterer til et personlig og uformelt møte med publikum. Byen deles i to – kunstnere med atelier på vestsiden av Akerselva holder åpent lørdag 27. april og kunstnere med atelier på østsiden av Akerselva holder åpent søndag 28. april. Denne delingen gjør det mulig for kunstnere å besøke sine kolleger den dagen de selv ikke holder åpent. I det norske kunstfeltet er kunstnerne ofte hverandres viktigste oppdragsgivere. Kunstneroversikten finner du her.
Guidet kunstvandring
Hvert år arrangerer Oslo Open guidede turer til atelierene. I år har vi 15 nye turer der vi besøker byens kunstnere sammen med flinke guider som har satt seg spesielt godt inn i deres kunstnerskap. De guidede turene er en lettvint og morsom måte å bli kjent med noen av kunstnerne som deltar på Oslo Open, deres atelieer og atelierfelleskap! Turene tar mellom 1,5 og 2,5 time, og skjer i mange ulike deler av byen. Alle turene er drop-in så forhåndspåmelding er ikke nødvendig. Se turene her.
BOO! – Barnas Oslo Open
BOO! er en egen festival for barn og unge mellom 0 og 18 år. Kursene gir barna en smakebit av kunstnerens verden, samtidig som de får skape sine egne verk på atelieret. I år holder 19 kunstnere 13 forskjellige workshops, blant annet lyd-workshops, dukkemakeri, ghost-trykk, smykke- og søppelverksted og kunstbokbinding! BOO! er gratis for alle, utarbeidet og avholdt av kunstnerne selv. Oversikt over workshopene finnes her.
Satellittprogram
Hvert år arrangerer Oslo Opens deltagende kunstnerne ekstra aktiviteter som publikum kan delta på – utstillinger, filmprogram, performance, kurs, med mer. Oslogallerier som viser deltakende kunstnere, står også i dette programmet. Satellittprogrammet kan sees i sin helhet her.
Internasjonalt program
Gjennom det internasjonale programmet inviterer vi 35 kuratorer, gallerister og skribenter fra hele verden til Oslo, for å oppdage Oslos kunstscene og møte byens kunstnere. For at flere kunstnere skal ha glede av det internasjonale programmet organiserer vi en juryert mappevisning i speed-date format. Programmet ble startet i 2014 og er et samarbeid mellom Oslo Open, Norwegian Crafts og Utenriksdepartementet.
Atelier – app for salg av kunst
Oslo Open fortsetter samarbeidet med salgs-appen Atelier – en digital tjeneste for salg av kunst direkte fra kunstneren, fra atelieret eller i applikasjonen. Atelier gir kunstinteresserte tilgang på det store mangfoldet av kvalitetskunst som skapes i kunstneres arbeidsrom. Alle kunstnere du finner på Atelier er anbefalt av andre kunstnere. Tjenesten gir alle tilgang til kunst, til en pris som både kunstner og kjøper tjener på.