Innviet fredag 4. mars 2011tirsdag 21. mai 2019


- Langstrakt -

"Norge - Et langstrakt land med høye, snødekte fjell, dype fjorder og store skoger. Et langstrakt land med kjendishunder, dukkebarn, store pupper og folk som dør alene. Et langstrakt land med bønder, søsken, kirker og MC-klubber. Et langstrakt land der folk bor i Beiarn og vokser opp på Slettheia. 

Under DOKfestivalen 2019 i Fredrikstad, presenterer andreklasse fotojournalistikk ved OsloMet sitt Dokumentar Norge-prosjekt. 

Ola Vatn / Jil Stiefer Yngland / Tuva Åserud / Tobias Willumstad Myrland / Mina Råge / Roar Bye Blåsmo-Falnes / Camilla Alexandra Lie / Nanna Wolden / Jan Langhaug / Nima Taheri

Utstillingen holder åpent kl. 13:00 - 18:00,  torsdag 23. mai - lørdag 25. mai

Vernissage fredag 24. mai kl. 16:00


- Artist statements -


Tobias Willumstad Myrland– Forglem meg ei

Forglem meg ei er et pågående prosjekt hvor jeg dokumenterer kommunale begravelser i Oslo. Jeg oppsøker stedet der den avdøde bodde, jobbet eller hadde et forhold til. Slik er det i alle fall én som husker. Jeg. Og
nå også du.

Camilla Alexandra Lie– Mellom disse vegger

"Mellom disse vegger" er en utforskning av kirkelivet på småsteder i Norge og betydningen av lokalkirken for de som bor der.

Roar Blåsmo-Falnes– Søsken. Sammen. 

Dette er en fortelling om søsken 
Eiril og Sigurd 
De er glade i hverandre 
Ler. Krangler 
Slår 
Ler igjen

Nima Taheri– Tilbake til Slettheia 

Tilbake til Slettheia er en audiovisuell nettfortelling om reisen tilbake til blokkene i Kristiansand, og historiene om vi som vokste opp der. Det er gjengivelser av historier fra innsiden, og et portrett av “bibelbeltets skam”, med innvandrerne og flyktningene som ikke ikke helt fant sin plass.

Ola Vatn#dogfluencerne 

For ti år siden var det vanskelig å se for seg at en hund kunne være kjendis. I dag har Norge minst 20 hunder som er internasjonalt kjent gjennom Instagram. Den nye bølgen med influencere har særlig tatt av de fem siste årene. De har flere følgere enn mange offentlige personer, og antakelig en større garderobe enn folk flest. I tillegg har de egne sponsorer, inntekter som overgår bachelorgrader, og managere i USA. Dette er #dogfluencerne.

Jil Yngland– «Uten deg, ingen meg»

Om å være mamma - bak lukkede gardiner

Jan Langhaug– Fortellinger fra Beiarn

Sentralisering. Kommunesammenslåing. "Hyggelige småklubber". Kommunereformen har pågått siden 2014, og pågår fortsatt. I skrivende stund har vi 422 kommuner i Norge. Dette tallet skal ned til 356 innen 1. januar 2020. Det har vært mye snakk om de små distriktskommunene i nyhetene den siste tida. Hva med menneskene og familiene som faktisk bor i distriktet?

Mina Ræge– Melkebøndene

Løsdriftskravet sier at innen 2034 skal kuene få daglig mosjon, egen seng og et åpent fjøs. Jon Frøyland investerte i robot og nytt fjøs allerede i 2008, mens naboen Georg Molvig fortsatt har båsfjøs. Det byr på sine utfordringer med både båsfjøs og løsdriftsfjøs. Hva syns egentlig bonden, og ikke minst kua, om de nye reglene?

Tuva Maria Åserud– Brystreduksjon 

Nanna Wolden-  Mc-klubb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar