Innviet fredag 4. mars 2011søndag 19. september 2021

Åpning // Du står her// fredag 17. september 202117.09 – 03.10.2021

 

Elise Josefine

Antonsen

 

August Claes

Reece

 

// Du står her //

 

 

Kurator: Anja Bjørshol

 

 

I samarbeid med UKM Viken, har No13 contemporary den store gleden av å invitere inn til nok en UKM elevutstilling, denne gang med Elise Josefine Antonsen og August Claes Reece. 

 

Til denne elevutstillingen har UKM Viken engasjert kunstner og kurator Anja Bjørshol til å jobbe sammen med eleven. Etter de innledende møtene og samtalen med Elise og August skulle utstillingen bli gitt et navn:          Du står her.

 

Tittelen føltes umiddelbar riktig sier Anja, og begrunner videre: 

De unge lovende som er på søken, ufaglærte, på toppen, på siden, midt på, med fremtiden foran seg, 

og det å være her, 

akkurat nå. 

 

Du mot verden, mot det å finne en retning. 

Finne din vei.

Det handler om hver enkelt, om det å være sammen, 

om det å være individuell, i fellesskap. 

 

Du står her


 
Elise Josefine Antonsen (f. 2004


bor i Fredrikstad, og er for tiden VG2 elev studieretning 

KDA (kunst, arkitektur og design) ved Glemmen VGS. 

 

Følge henne gjerne på Instagram: #elisejosefine_Jeg ønsker å minne folk på hvor fantastisk rar denne verdenen er, at selv om vi bor på samme lille planet, kjenner du bare et få hundretall av de menneskene, og hvor herlig det er at man aldri er helt alene. For noen ganger er det litt lettere når du kan kjenne deg igjen i å være en fremmed.
August Claes Reece (f. 2003)


bor i Fredrikstad, og for tiden er han VG3 elev studieretning 

medier og kommunikasjon ved Glemmen VGS. 

 

 

Følg han gjerne på Instagram: #august.reece


Jeg fotograferer ungdom. Prosjektet jeg ønsker å stille ut, handler om identitet. Kjønnsroller er så dypt gravet inn i samfunnet, men jeg syns det er viktig å utfordre disse. Det burde være lov å oppføre seg uavhengig av disse kjønnsrollene og utfordre seg selv til å skape sin egen standard for hva som er normalt. I serien ville jeg fange hvordan to 18 år gamle gutter kan utfordre identiteten sin. Jeg spurte vennene mine, Ludvig og Adam om å ta på seg kjoler og skjørt til en bildeserie, de svarte ja med en gang uten å engang håne ideen. Noe som var forventet. Disse vennene syns det er viktig å utfordre normer og sette en ny standard for hvordan å være mannlig ser ut. De er i stand til å vise kjærlighet på en utradisjonell måte uten å bekymre seg over å bli dømt. Det å bli dømt kan stoppe mange fotografer fra å ta de bildene de selv vil, man kan la seg påvirke mer av andre enn seg selv om man tillater det. Jeg føler at å ta disse bildene har gitt meg muligheten til å bli sett av et helt nytt publikum.Utstillingen er gjort mulig gjennom generøs støtte og nært samarbeid med UKM Viken.

Utstillingen støttes også av Fredrikstad Kommune.

Alle foto: Adam Reis / UKM VIKENIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar