Innviet fredag 4. mars 2011torsdag 2. juli 2020

12. mars smalt det, Korona-viruset satte en stopp for normal aktivitet. Mange ble rammet hardt og kunstnere innen det visuelle kunstfeltet spesielt hardt. Jobber forsvant, prosjekter ble kansellert eller utsatt, utstillinger stengt og avlyst og kunstnernes inntektsmuligheter forsvant som dugg for solen. Krisen var et faktum!
Til tross for dette jobbes det i atelierer og verksteder i Fredrikstad, men mulighetene for å vise publikum det som skapes, er svært begrenset. Nett-visninger kan aldri erstatte en fysisk visning. Det er ikke bare å «strømme» et bilde eller en skulptur, og for øyeblikket er hverken fysiske workshops eller åpne atelierer mulig. 
I skyggen av korona del 1: papir på snor, viser 15 kunstnere 50 små og store verk: skisser, tegninger, monotypier, grafikk, foto, gouache- og akrylbilder – alt på papir. 
No13 contemporary er veldig stolte av å kunne samarbeide med SIRIUS* Fredrikstad kunstnerunion, og være vertsgalleri for denne utstillingen hvor de forvandler galleriets 5 store vinduer mot gaten til «galleri vegger» med ferske arbeider, og ønsker velkommen «nesten inn i atelieret»! Og besøket kan dere gjøre til alle døgnets tider under utstilligsperioden.
SIRIUS* Fredrikstad kunstnerunion, er interesseorganisasjon for profesjonelle kunstnere som leier i de to atelier/verksteds- klyngene hos Fredrikstad Innovasjonspark og Norsk Teknisk Porselen.

Utstillingen er støttet av: NORSK KULTURRÅD OG FREDRIKSTAD KOMMUNE, KULTURETATEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar