Innviet fredag 4. mars 2011onsdag 8. april 2020

Cathrine Boman

Nye arbeider 2019 - 2020

"Jeg blir fanget, inspirert av en farge, et sitat, en bok eller et fotografi. Så starter arbeidet med å male disse bildene som ikke finnes..."

Cathrine Boman opplever at hennes malerier befinner seg i et fruktbart skjæringspunkt mellom det figurative og det abstrakte utrykket, og hvor hun gjennom disse prøver å uttrykke et stemningsnivå, en åndelig dimensjon fra de nære omgivelser. 

Arbeidsprosessen er nesten litt rituell ... Hennes foretrukne medium er hovedsakelig akrylmaling på lerret, men med sensitiv formbevissthet utfører hun også en rekke papirtegninger med tusj. Disse tegningene er nedskalerte i sin formtetthet, men fyller likevel tildelt flate med overbevisning. 

I arbeidene som vises for første gang denne påsken, malerier så vel som tegninger, utforskes ulike tema. Titler som Når alt aller på plass og Der fargene møtes er poetiske signaler til en tanke eller en historie; men også en del av en pågående prosess som hun opplever å ennå ha flere dimensjoner å mane frem. 


Cathrine Boman (f.1973) bor og arbeider i Fredrikstad. Hun er billedkunstner og har sin utdannelse fra Oslo Tegne og Maleskole, Kunstakademiet i Praha og Metafora skole for moderne kunst i Barcelona. Siden 1992 har hun hatt en rekke utstillinger. Blant annet har hun stilt ut på Galleri Bellman i Stockholm, Galleri Ramfjord, Galleri Osebro i Porsgrunn, Galleri Røed i Moss og Østfold Kunstsenter. Hun er bla. innkjøpt av Fredrikstad kommune.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar