Innviet fredag 4. mars 2011torsdag 23. november 2017
No13 contemporary er veldig glad for å kunne ønske velkommen til åpningen av Elisabeth Thorsens separatutstillingen "Krystallisert" fredag 1. desember kl. 18:00. Ordet krystall stammer fra gammelgresk og betyr både is og stein krystall. Og det er det er nettopp fenomenet krystallisering Elisabeth har jobbet med, og utviklet frem teknikker og kunnskap om, til denne utstillingen. 

Som en del av sin yrkesretningen har hun de siste årene spesialisert seg på en unik og særegen tilnærming til utforming av skotøy som kunstobjekter. Mer enn å være funksjonelle sko, har hun ønsket å utforme sko-objektene som gjennom sitt slående estetiske uttrykk fremstår både vakre og utfordrende å se på. Elisabeth Thorsen er opptatt av å i vareta skomakerfagets stolte håndverkstradisjoner, samtidig som hun med en leken og genuin utforskertrang ønsker å utvikle nye måter og teknikker å jobbe på. 

Blant sine utallige eksperimentelle sko, laget Elisabeth sin første is-sko i 2015. Siden den tid har flere sko blitt til av bla. sukker og ulike salter som har krystallisert seg på forskjellige måter; men som siden den gang forlengst har smeltet bort og ikke forlagt et eneste spor av eksistens. Utfordringen har vært å eksperimentere seg frem til en prosess formel for hvordan hun skal få til samme uttrykk med et mer permanent materiale. Til denne utstillingen ved No13 contemporary prøver hun å holde fast ved krystallenes eksistens på ulike objekter, tekstiler og teppefragmenter, i den grad det vil være mulig; for at flere skal kunne oppdage og oppleve krystaliseringens magiske skjønnhet og univers! 

Elisabeth Thorsen (f.1981) er uteksaminert fra Pluss-skolen i Fredrikstad (2008). Hun har bla. jobbet for skomaker mester Asbjørn Dagestad, designet bunad sko og støvler for Klaveness. Videre har Elisabeth hatt flere års arbeids engasjement ved Sun-Chris Ortopediske. I de senere årene har Elisabeths unike kunst-sko fått internasjonal eksponering med bla. utstillinger i Kunst Haus Wien (2014), Stockholm (2015), Dubai (2016), Budapest (2017) og Schloss Lichtenwalde i Tyskland(2017/ 2018). 

For mer informasjon og bilder om Elisabeth Thorsen, besøk hennes hjemmeside: www.madebybetty.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar