Innviet fredag 4. mars 2011tirsdag 21. februar 2017
No13 contemporary ønsker velkommen til åpning av gruppeutstilling med Kunstmilitsen / Art Militia, og verdenspremiere på videoarbeidet "Spatial Operations II".

I juni 2016 dro en gruppe frivillige tilknyttet Kunstmilitsen fra Fredrikstad til Island for å lage kunst i ett av verdens mest særpregede naturområder. Arbeidet ble organisert som en feltøvelse, med overnatting i lagstelt og daglige patruljer i det vakre, trolske og varierte landskapet i området rundt Myvatn nørdøst i landet. Resultatet av dette ekspedisjonsoppholdet er dokumentert i videoarbeidet "Spatial Operations II" som under åpningskvelden den 3. mars har dobbel verdenspremiere: både ved No13 contemporary og SFE-tv; en tv-kanal for kunst med distribusjon i Tyskland og Frankrike.

Kunstmilitsen / Art Militia er et prosjekt som blander elementer av militær organisering og estetikk, med elementer fra land-art tradisjonen, performance og abstrakt, geometrisk skulptur. Kunstmilitsen er et forsøk på å skape en entitet som kombinerer (para)militær metode og fremtoning med et kunstnerisk formål. Hensikten er å kunne gjennomføre midlertidige kunstneriske inngrep når som helst, og under de fleste værforhold.

Hele prosjektet kan betraktes som tredimensjonalt - dels som en sosial skulptur basert på frivillighet, men også som en kinetisk enhet - et redskap - som kan anvendes til å gjøre ulike målrettede inngrep i tid og rom, samt improvisere med tilgjengelige materialer.

Avdelingen fra Kunstmilitsen som presenterer arbeider i utstillingen ved No13 contemporary består av:

Jens Stegger Ledaal // Marius Gulbrandsen // Gustav Gunvaldsen // Elisabeth Thorsen // Steffan Strandberg // Peter Dean // Oscar Hagbard // Halvor Valle // Ruben Stokke // Trond Arne Vangen // Veronica Hellebergshaugen // Ann-Kristin Olsen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar