Innviet fredag 4. mars 2011tirsdag 24. mai 2016


Synne Aamodt Eikrem er 15 år og går i 9. klasse vedRakkestad ungdomsskole. Hun har deltatt på UKM i 2014, 2015 og 2016. Hun har i 2016 også mottatt ”Drømmestipend 2016” finansiert av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Om sin arbeider skriver Synne: ”Når jeg jobber med figurene, liker jeg å høre på musikk og ofte blir jeg inspirert av tips og ideer på youtube eller andre nettsteder. Jeg har brukt metall, kitt og tekstiler når jeg har lagd dyrene. Alle figurene har et skjelett av metalltråd og eventuelt hønsenetting slik at de kan være bøyelige og beholde formen. Hodene er hule og lagd av kitt, og de er fylt med aluminiumsfolie slik at de får støtte uten å bli for tunge. Kroppene er fylt med fiber som man kan kjøpe i en hobbyforretning eller fyll fra en gammel hodepute. Øyne kan være perler eller øyne fra en gammel bamse. Fjærene er kjøpt i hobbyforretning, men jeg bruker også fjær fra døde fugler etter at jeg har behandlet dem på en måte slik at de ikke inneholder utøy. Lysene som sitter på den ene figuren er fra en gammel lampe som inneholdt ledlys. Gamle smykker og øredobber er også ideelle å bruke til dette arbeidet.”

Min store drøm er å kunne leve av kunsten og utvikle mine ferdigheter til å formidle kunst på en måte som kan inspirere og glede andre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar