Innviet fredag 4. mars 2011mandag 21. oktober 2013


Trærne stod der med tennene i jorden
og føttene i været

Trude Johansen
installasjon

Vernissasje: fredag 25. oktober  kl. 19.00

Med bakgrunn som grafiker har Trude Johansens arbeid, særlig med tresnitt og tiden som ligger i arbeidet med tresnittplaten, beveget seg mot det tredimensjonale og romlige. I trematerialer kombinert med video, tekst og andre materialer lager hun sceniske, performative rom og objekter eller kombinasjoner av disse.

Til sin separatutstilling i No13 Contemporary er tittelen, Trærne stod der med tennene i jorden og føttene i været, hentet fra Mercè Rodoredas bok Diamantplassen. Denne ene setningen med sitt besjelte innhold, har blitt stående som et mentalt objekt i bakgrunnen for arbeidet mot utstillingen.

Treet som materiale blir brukt gjennomgående i utstillingen som et virkemiddel og ramme rundt denne undersøkelsen; hva er tid, hva er minne, hva er virkelig, for individet og for samfunnet.

Lik den stereotype indianerhøvdingen står treets egenskaper som et spøkelse fra en tid som representerer saktmodighet, enkelhet og gjentakelse i kontrast til tiden som omgir oss hva gjelder hastighet, simultan tilstedeværelse og mobilitet.

Trude Johansen (f.1981), er uteksaminert med Master Kunstfag fra Kunsthøgskolen Oslo, 2012. Kunstneren er bosatt og arbeider i Son. For mer informasjon: www.trudejohansen.wordpress.com

Trærne stod der med tennene i jorden og føttene i væretvil være å se i prosjektrommet i perioden: 25. oktober til 6. november 2013. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar