Innviet fredag 4. mars 2011lørdag 28. april 2012

Jeg har fra flere hold fått høre at det tildels går lenge mellom hver gang det er en avduking av nytt verk her i vinduet til No13! Må si meg enig... men legger til at min intensjon er at utstillingene her skal avløse hverandre som perler på en snor... Det er perler som har vært vist her så lang, og det er virkelig en PERLE som ble avduket i går!

Det er ikke fritt for at jeg med litt skjelvende stemme ringte Kjell Varvin for en god tid tilbake, jeg hadde sett hans "tegninger" på høstutstillingen, og var bergtatt av deres poetiske skjønnhet. Varvin var elskverdigheten selv, og hans entusiasme var tydelig til stede før samtalen tok slutt.

De tidligere utstillere har alle inntatt og brukt rommet på vidt forskjellige måter, noen har brukt uker og måneder på å forberede utstillingen. Kjell Varvin brukte litt i overkant av 3 timer, fra et nakent rom ble forvandlet til et lite smykkeskrin av  "ustabile variabler". Tittelen på utstillingen beskriver et vesentlig trekk ved installasjonen, de mange variasjoner han lager og deres tildels korte varighet. Dette er et kunstprosjekt, øvelser og komposisjoner i stadig forandring, som gir et fleksibelt, asymmetrisk inntrykk - i et helt eget og unikt formspråk.   Hvert objekt og dens sammenstillingen med tilstøtende komponent, fremstår som en personlig visuell artikulering; setninger som venter på å avleses...

Disse "ustabile variabler" er ikke ment å skulle eksistere permanent, slik blir deres flyktige skjønnhet enda mer gripende og gyldig.

Kjell Varvin omtaler disse arbeider som forslag eller muligheter: "tingene gir seg selv, og jeg lar rommet få styre valgene jeg tar. Materialene kommer sammen i energiske visuelle konstellasjoner, og jeg hjelper dem til å møtes i visuelle løsninger. Jeg stopper å jobbe med dem når de sier at de har fått nok..."


For mer info:
http://varvinart.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar